Help! Ik heb koudwatervrees!

innerlijke rust door tekenen

Help: ik heb koudwatervrees!

Gisteren berichtte ik dat ik het spannend vond om aan de grote klok te hangen dat mijn nieuwe website klaar en te bewonderen is. De website, met online spirituele tekenlessen, waar ik járen over heb gedroomd. Ik heb gefantaseerd, verlangd, geploeterd en gebouwd. Ik heb het er jaren (zeker vier!) over gehad. Ik heb ik-wil-niet-weten-hoeveel euro’s geïnvesteerd in online trainingen om mijn eigen online training zelf te kunnen bouwen. Ik ben talloze keren begonnen en weer gestopt…

En nu is ‘ie er. Althans: het begin is er. En ik ben er super blij mee! En ik ben super trots op mezelf dat ik dit voor elkaar heb gekregen! Door mijn verlangen te blijven voelen en koesteren, door te blijven geloven in mezelf en de roeping die ik hierbij voel. Door steeds weer nieuwe pogingen te ondernemen, en dóór te zetten. En nu is het er: dit nieuwe hoofdstuk in mijn magische avonturenboek, genaamd mijn leven.

De omslag kwam toen ik hulp ben gaan vragen. Door te realiseren dat ik alleen best heel ver kom, maar dat ik niet overal goed in hoef te zijn. Dat er fantastische hulp beschikbaar is, ik hoefde er alleen maar hardop om te vragen. Wat ik deed. Met Daphne’s Spirituele Speelplaats als resultaat.

En nu… heb ik koudwatervrees? Serieus?!

Dat vond ik gisteren toch wel verrassend. Toch heb ik besloten om dit gevoel niet weg te stoppen, en hardop te delen. Zo, het is er uit. Het ligt nu voor me op tafel, zullen we maar zeggen.

Dus…. Ben ik zojuist op onderzoek gegaan. In mezelf. En heb ik mezelf de vraag gesteld:

Waar gaat deze koudwatervrees van mijn nou eigenlijk over?

Ik ben met pen en papier aan de slag gegaan – mijn magische denk- en intuïtie tools.
En ben tot de volgende opsomming van angsten gekomen:

ANGST 1: Stel dat er nog foutjes in de techniek zitten?! Dan vraagt iemand mijn e-book aan, en dan gebeurt er niks!
ANGST 2: Ik heb nog helemaal niet over de volgende fase nagedacht: marketing en sales… Nu roep ik dat ‘ik’ er ben, en dan?! Stilte…
ANGST 3: Het komt allemaal eigenlijk helemaal niet goed uit op dit moment! Ik zit midden in de afronding van mijn opleiding Intuïtief Coachen. Wat geef ik nou op welk moment de juiste aandacht en tijd?
ANGST 4: Stel nou dat het gaat lopen???? Dan gaat ‘iedereen’ mijn video’s zien!!! Is wat ik heb bedacht écht wel de moeite, tijd, geld waard???
Ben je er nog?
Want al bovenstaande angsten gaan er in mijn beleving toe leiden dat jij ergens onderweg afhaakt. En dat ik dan geoorloofd mag concluderen: “Nou ja, ik heb het in ieder geval geprobeerd”.
ANGST 5: En dat is nog wel het ergste: dat ik me er in zou kunnen vinden dat je het niks vindt, en dat ik het in ieder geval heb geprobeerd! En dat het oké is zo!

Is dit het dan?

Nee!

Hoe wil ik me nu dan wél voelen?

Van angst naar vertrouwen

VERTROUWEN 1: Er zijn vast nog wel wat (al dan niet technische) schoonheidsfoutjes. Kom je er één tegen? Laat het me weten! Dat helpt mij om je nóg beter van dienst te kunnen zijn.
VERTROUWEN 2: Ook dit is een natuurlijk proces, waarin ik op de flow van het leven mag vertrouwen en op mag terugvallen. In beweging blijven, mee bewegen, is het belangrijkst. Kleine stapjes blijven zetten. Het pad zal vanzelf verschijnen. Het is vast een prachtig kronkelpaadje die me langs plekken leidt die ik me nu nog niet eens voor kan stellen, zo verrassend en natuurlijk!
VERTROUWEN 3: Wanneer komt het wél uit? Alles wat we hebben is NU. Het is dus het perfecte moment om hier nu mee bezig te zijn. Ik vind als vanzelf de juiste tijd en doe de juiste dingen, die bijdragen aan dat wat zich NU mag ontvouwen.
VERTROUWEN 4: Ik volg mijn hart en mijn ziel. En ik vertaal dit op mijn unieke wijze. Er is vast en zeker íemand die die ik hier mee dien. Dat vind ik waardevol. Ik ben waardevol. Ja, dat mag ik hardop schrijven!
VERTROUWEN 5: Ik mag er zijn. Hoe dan ook. Of Daphne’s Spirituele Speelplaats een succes wordt, of niet. Ik ben meer dan mijn website. Punt!

[Plons!]

0 reacties

Pin It on Pinterest

Ga naar de inhoud