Tekenen als Magie op Bestelling

innerlijke rust door tekenen

Oh, ik ben zo opgetogen! Vandaag start ik aan de Artist Wake Up Call, van een heuse creative’s mentor. Ik zie er naar uit om creatief uitgedaagd te worden. Want ik voelde me op dit vlak een beetje uitgekakt. Ik hoor je denken: maar jij bent toch altijd met creativiteit bezig, op Daphne’s Spirituele Speelplaats? Eh… de laatste tijd niet dus… Al moet ik zeggen dat het maken van mijn pop-up vision board 2024 me wel heel veel voldoening en plezier heeft gegeven. Misschien is dit juist wel het zaadje geweest om mijn verlangen naar zélf creëren en maken weer bewust aan te wakkeren, bedenk ik nu. Afijn.

Vanaf vandaag word ik dus geholpen om mijn innerlijke artiest weer de ruimte te geven. Dit alleen al vind ik super tof: ik word blij van maken. Mijn brein houdt er van om volledig ingezet te worden, uitgedaagd te worden. En verrast te worden, door verrassende uitkomsten. Toch is dit niet de volledige reden dat ik er voor kies om zelf weer meer te gaan creëren. Het is ook een bewust tactische keuze van me… “Nou, dat klinkt berekenend”… En dat is het ook! Maar wel op een fijne manier, hoor. Ik heb namelijk een geheim ontdekt…

Wanneer ik teken (of op een andere manier creatief bezig ben), beginnen er dingen op allerlei vlakken in mijn leven te bewegen, te shiften, te veranderen. Er vinden dan bovendien allerlei toevalligheden plaats. Die té toevallig lijken om onder het kopje ‘toeval’ te scharen.
Wanneer ik teken, en vaak doe ik dit bewust juist op momenten dat er iets in mijn leven niet helemaal gaat zoals ik verlang, dan verandert er iets in mij. Het is niet zo dat ik bewust over mijn probleem of uitdaging teken. Al is dat soms ook heel verhelderend en helpend.

Nee, alleen al het feit dát ik iets teken, is genoeg. Zo kan ik bijvoorbeeld een boek pakken met allemaal schattig geschilderde poesjes, en ga ik die poesjes na schilderen. Door het schilderen zelf word ik al blij, terwijl ik niet eens zo bijzonder van poezen hou: ik ben creatief bezig! Ik neem tijd voor mezelf! En als ik dan zie hoe mijn versie is geworden (natuurlijk lang niet zo ‘mooi’ als het origineel), dan ben ik opgetogen. Omdat ik mijn eigen stijl terug zie in míjn poesjes. Doordat ik de ogen op mijn manier heb getekend. Of doordat ik kleine details heb toegevoegd die bij mij en mijn tekenstijl horen.

En nu komt het mooiste: hierna gebeuren er magische dingen! Ik krijg ineens een briljante ingeving over iets waar ik al dagen op zat te broeden. Of ik ontvang ineens een mailtje met een vraag voor een nieuwe opdracht. Of ik ‘bedenk’ ineens hoe ik de chaos in mijn kelderkast aan kan pakken.
Ik had eerst niet door dat er een verband was tussen mijn tekenen en het ontvangen, het me toe-vallen van spontane oplossingen en inzichten. Tot ik die poesjes schilderde!

En nu zoek ik het dus steeds vaker bewust op. En heb ik me aangemeld bij de Artist Wake Up Call. Los van het (samen) maken en geïnspireerd worden, ben ik zó benieuwd naar wat deze creativiteitsboost mij gaat brengen. Ik zal je de komende tijd op de hoogte houden. Wie weet ontstaan er wel nieuwe ideeën voor toffe spirituele tekenlessen of trainingen! Ik ga me nu klaarmaken. Ik verzamel mijn tekenspullen en ik klik dadelijk op ‘start’.

Waar zou jij wel wat magie voor kunnen gebruiken? Laat het me gerust weten! Wie weet broed ik wel een perfect idee voor jou uit in de komende tijd!

En intussen: weet je het even niet? Ga tekenen!

Liefs,
Daphne
Jouw gids in Creatieve Zielsinspiratie

Daphne’s Spirituele Speelplaats
www.daphneullers.nl

0 reacties

Pin It on Pinterest

Ga naar de inhoud